Geplaatst op

Pasta patate ‘Nduja e Provolone

Pasta met aardappelen, ‘Nduja en Provolone kaas

Voor 4 personen:

200 gram Pasta (Rigatoni no. 9)

400 gram aardappelen, geschild en in blokken van ongeveer 3cm gesneden

60 gr ‘Nduja

100 gr Provolone kaas, in blokjes gesneden van ongeveer 2 cm

4 eetlepels olijfolie

zout

Doe de olijfolie in een braadpan en laat hierin de ‘Nduja zachtjes smelten. Voeg de blokken aardappel toe en fruit ze even mee. Voeg vervolgens 350 ml water toe en breng alles met wat zout (‘Nduja is al gezouten, dus niet teveel) en de deksel op de pan aan de kook. Laat de aardappelen ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg vervolgens de pasta toe. Laat alles nog 11-13 minuten doorkoken totdat de pasta en aardappelen gaar zijn (voeg eventueel wat water toe, indien nodig). Zet het vuur laag, voeg de helft van de Provolone kaas toe en roer deze door het gerecht totdat deze gesmolten is.

Serveer in een diepe borden, gegarneerd met de overige blokjes Provolone kaas.

Smakelijk eten!

Geplaatst op

Pasta con la ‘Nduja

Pasta met ‘Nduja

Voor 4 personen:

450 gram Pasta (Rigatoni no. 9)
60 gr ‘Nduja
60 gr parmezaanse kaas
4 eetlepels mascarpone
sap van een citroen
Pasta vocht voor de saus
180 gr ongezouten roomboter

Kook de pasta en bewaar 4 dl kookvocht voor de saus.
Smelt ondertussen de roomboter met de ‘Nduja, voeg als de roomboter en ‘Nduja gesmolten zijn de mascarpone en de parmezaanse kaas toe. Voeg de het sap van de citroen toe. En als laatste de gekookte pasta. Meng goed door elkaar, als de saus te dik is kan je het pastavocht toevoegen aan je saus. Voeg zoveel toe, zodat er een mooie saus ontstaat.

Smakelijk eten!